„Nincs, amit ennünk, nincs, amiből vásároljunk, és nem is merünk kimenni.” – egy édesanya vallomása.

A gyűjtés folytatódik! Eldöntöttük: mindaddig segítünk, amíg Ti is mellettünk álltok!

Március 28-án egy óra leforgása alatt 5000 lej gyűlt össze, nektek köszönhetően, s így mélyszegénységben élő gyermekeknek segíthettünk a járvány miatt kialakult nehéz helyzetben. A teljes összeget élelmiszerre fordítottuk, és 90 gyermekhez már március 30-án és 31-én eljutottak a bőséges élelmiszercsomagok. Mindeközben a számlálónk folyamatosan nőtt és sikerült megduplázni az eredetileg kitűzött összeget: hálásan köszönjük nektek, hogy ilyen hihetetlenül rövid idő alatt már összesen 10 ezer lejt sikerült összegyűjteni. Legközelebb májusban keresünk fel újabb családokat, hogy még több szegénységben élő gyermek részesülhessen az adományaitokból.

De itt sem állunk meg! Eldöntöttük, hogy mindaddig segítünk, amíg Ti is segíteni szeretnétek, ezért ismét kitűztük egy 5000 lejes célt, hogy újra visszatérhessünk azokhoz a gyermekekhez, akiknek talán eddig még sosem volt ennyire szükségünk ránk, mint ezekben az időkben.

169 gyerek éhezik nap mint nap a nyilvántartott 50 csíkszeredai és környékbeli, mélyszegénységben élő családnál. Sok mindenben nélkülöznek, de most – elmondásuk szerint – elsősorban élelmiszerre van szükségük. Összeírtuk: 5.000 lejre van szükség most, hogy néhány hétre elegendő ételt vásároljunk és adományozzunk nekik. Adakozz most, a lap alján található ADOMÁNYOZOK gombra kattintva!

A kialakult körülmények miatt számtalan, egyébként is nehéz helyzetben lévő család mindennapjaira nehezedik egy újabb teher: míg sokan szinte bármikor beszerezhetik a számukra és családjuk számára szükséges élelmiszert, ezek a családok most még nagyobb nehézségekkel találkoznak. Ezért úgy döntöttünk, hogy az eredetileg Húsvéti reggeli, szeretettel elnevezésű akciónkat kicsit újragondoljuk, és ezúttal nem húsvéti friss reggelire, hanem néhány hétre elegendő tartós- és alapélelmiszerre gyűjtünk adományokat.

Ezért kérünk mindenkit, lehetőségeihez mérten segítsen!

Az online összegyűlt adományok teljes összegéből készítünk tartós- és alapélelmiszerekből álló csomagot, amit a megfelelő járványmegelőzési szabályok szigorú betartása mellett vásárolunk, csomagolunk, és adunk át.

Ha valaki adományozna, de online erre nincs lehetősége, alább megtalálhatóak Alapítványunk banki adatai is:

Fundația „Juventus” Alapítvány
RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX
Banca Transilvania Miercurea Ciuc
Megjegyzés: ÉLELMISZER

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítséget!

Mivel a helyzet megkövetelte, és indokoltnak láttuk, hogy újragondoljuk a jótékonysági kezdeményezésünket, mindenki, aki az eredeti felhívásra már adományozott 2020.március 28-ig, visszaigényelheti felajánlását (mivel az eredeti felhívás szerint nem tartós élelmiszerre gyűjtöttünk volna). Kérjük, visszaigénylési szándékát az office@juventutti.ro e-mail címen jelezze.