Lázár Tímea – elnök

Pénzügy-bank szakon szerzett diplomát, de sosem dolgozott a szakterületén. Az adminisztrációs feladatok, a szervezés a kedvencei, de nem rettentik el a kihívások sem, szeret tanulni. Fontos értékek számára az őszinteség, az egyenesség, a pontosság és az egymásra figyelés. Szeret kirándulni, rajong a jó könyvekért és a Ford Mustang-ért.

3
Balázs Brigitta – kommunikáció és PR referens, tréner

Kommunikációs szakember szociális területen végzett önkéntes- és munkatapasztalattal. Legfőbb érték számára a család. A folyamatos alkotásban, rendezvények- és jótékonysági akciók szervezése során tud igazán kibontakozni. Érdeklődik a digitális művészetek iránt, kreatívnak, kreatív gondolkodónak tartja magát. Rajong a nonformális tanulási módszerek iránt, és hiszi hogy a világ minden területe megismerhető a játékok által. Több mint húsz éve cserkész.


Hasenec Irénke és József – fordítók

Szeretik minden szabadidejüket együtt tölteni, sokat túráznak és sétálnak. Van két csodálatos akitájuk: Maya és Aiko, akik nagyon tudnak hízelegni és sok szeretetet adni. A kreativitás, az új dolgok felfedezése mindig egy új élmény számukra. A pontosság, figyelmesség, tiszteletadás egy pár dolog az erényükből.


Kajcsa Kriszta – fordító

Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok szakon végzett hallgató. Ifjúsági szervezetekben, valamint tehetséggondozó programokban vállal szerepet, mert fontos számára az egyéniség és a tehetség kibontakozása és fejlesztése. Célja, hogy a legtöbbet hozza ki magából, folyamatosan fejlessze magát és ezáltal mások hasznára váljon.

Lacika
Nagy László – fordító

Gyimesfelsőlok büszke lakosa, kiskora óta szereti a zenét, a videójátékokat és az angol nyelvet. Próbál segíteni ott, ahol tud, azonban mozgássérültként a fizikai segítség szinte lehetetlen számára. Szeretne tolmács lenni, annak ellenére, hogy más nyelvekkel nehezen birkózik meg.

Kata
Kocsis Kata – az ERŐD őre

A segítségnyújtás már az önkéntesség előtt is az élete része volt. Szeret adni, meghallgatni, lelkitámasz lenni. Minden érdekli, ami a képzőművészettel kapcsolatos, illetve mára már a reklámgrafika fele is kiterjedt az érdeklődése. Közel áll a szívéhez a zene, nyitott bármilyen műfajra. Szabadideje nagyrészét az olvasás tölti ki.


Szabó Ildikó – az ERŐD őre

Angol-francia szakot végzett. Szereti az új kihívásokat, mert ezek által ismeri meg jobban önmagát. Igazi feltöltődést jelent számára, amikor gyerekek közt van. Őket tartja a legőszintébb embereknek és sokat tanulhatunk tőlük, például határtalan szeretetet. Imád férjével sokat kirándulni és motoros túrákon részt venni. A legfontosabb értékek számára a szeretet és az őszinteség.


Máthé Nóra – az ERŐD őre

Kolozsváron tanult történelmet. Gyermekkori álma, hogy taníthasson és gyerekekkel foglalkozhasson. Általános iskolás korában került kapcsolatba először az önkéntességgel, a helyi ifjúsági szervezetnél kamatoztatta tudását. Fontosnak tartja a mai felszínes, rohanó világban rávezetni a fiatalabb generációt az emberi értékekre. Szabadidejét a barátaival és a versesköteteivel tölti. Nagy Harry Potter rajongó.

3
Tankó-Molnár Emőke – tanácsadó, szociális referens

Pszichológiából, teológiából, illetve tanácsadásból szerzett egyetemi oklevelet. Szívügyének tekinti a gyermekvédelmet, a gyermekek lelki, pszichológiai egészségének megőrzését. Szeret programokat szervezni, tervezgetni, önkénteskedni, (hegyes vidékekre) kirándulni és rajzolgatni. Fontosnak tartja az őszinteséget, az elismerő szavakat, segítségnyújtást, minőségi időt és a pontosságot.

Éva
Benedek Éva – az ERŐD őre

A segítségnyújtás több formában kísérte végig élete eddigi útvonalán. Adni töltekezést jelent számára. Része lelkisegélyt nyújtó közösségnek, ahol a meghallgatás nagy erény, napjai része a rádiózás, a zene, amellyel szintén adni kíván, akár jótékonysági koncertek által is. Szabadidejét leginkább a csend tölti ki, a belső értékei fejlesztése érdekében. Három gyermekes anyaként mindig akad elfoglaltsága a családon belül.

Erdély Katalin – weboldal karbantartó

Gazdasági informatika szakon szerzett egyetemi diplomát, Csíkszeredában. Mindig is fontos volt számára, hogy minél több emberen segíthessen. Hisz abban, hogy minden ember céllal születik a Földre, és fontosnak tartja megtalálni ezt a célt. Szabadidejében szívesen sétál az erdőben, hegyekben. Szereti a meglepetéseket, az új dolgokat. A legfontosabb értékek számára az őszinteség és a határozottság.

Albișoru Armand – tanácsadó, szociális referens

Pszichológia szakon szerzett alapfokú diplomát, felsőfokú tanulmányait ugyancsak a pszichológia világában folytatja. Szereti a művészeteket, szeret alkotni, színt vinni a vászonra és az emberek életébe, új tevékenységekben kipróbálnia magát. Sok tapasztaltot szerzett önkéntes munkában való részvétel során. Fontos számára az elfogadás, a türelem, az egymással való törődés, az odafigyelés, illetve az örömteli percek és a nevetés.

Szende
Tankó Szende – az ERŐD őre

A „Kincses Város” lakójaként földrajzot, területfejlesztés tanult 3 éven keresztül. Örömmel tölti el, amikor gyerekek között van, és méginkább megerősödik a vágya, hogy majd egyszer velük együtt fedezze fel a bolygókat, csillagokat, országokat, valamint az összes térképet, ami létezik. Szabadidejében verseket olvas, és hát: little party never killed nobody.


Antal Orsolya – az ERŐD őre

A Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum végzős diákja. Azért szereti az önkéntes munkát, mert általa új embereket, barátokat, véleményeket ismerhet meg és egy csapat tagja lehet. Úgy gondolja, a jövőben a hivatása során hasznosíthatja ezeket. Szabadidejét szereti a szabadban tölteni egy jó könyv mellett, de az új kalandokat sem veti meg.


Ladó Kriszta – az ERŐD őre

Másodéves pszichológia hallgató Kolozsváron. Nagyon jó tapasztalatnak tartja az önkéntességet, amely kiegészíti az egyetemi tanulmányait. Fontos számára a gyerekek fejlesztése, főként ha ezt ő maga is végigkísérheti. Szeret utazni, tervezgetni, céltudatos és határozott személyiség. Legfontosabb értékeknek tartja a tiszteletet, az elismerést, valamint az egymásra való odafigyelést.

Borsos Ágota – fordító

Fordító és pszichológia szakosként igyekszik élni minden olyan lehetőséggel, ahol segíteni tud másokon és egyben hasznos tapasztalatra tehet szert. Úgy vallja, a segítségnyújtást manapság gyakran összekeverik az önfeláldozással, a megalkuvással, holott mindenkinek vannak olyan extra erőforrásai, amiből jut másoknak is. „Jobbá tenni egy helyzetet, könnyebbé egy feladatot, megoldottá egy problémát, derűsebbé valaki hangulatát nem muszáj, de miért ne.”

Albert Edina-Barbara – az ERŐD őre

Óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakon végzett, és mielőbb tanítónő akar lenni. Szereti a gyerekeket és a természetet, valamint érdeklődik a gyógynövények és a képzőművészetek iránt. Kreatív, kíváncsi és nyitott személynek tartja magát, szívesen kipróbál új tapasztalatokat. Úgy gondolja, hogy a gyerekekben is meg kell őrizni a kíváncsiságot.


Szimma Henrietta – fordító

Használt modern nyelveket, angolt és németet tanult Brassóban és Kolozsváron. Adatelemzőként dolgozik és szabadúszó fordító. Úgy gondolja, hogyha a fordítással önzetlenül segíthet az alapítványnak, ezt többszörösen kapja vissza az önkéntes munka „értékes ajándékai” által: hála, öröm, siker, tudás gyarapítása gyakorlati úton.