Lázár Tímea – elnök

Pénzügy-bank szakon szerzett diplomát, de sosem dolgozott a szakterületén. Az adminisztrációs feladatok, a szervezés a kedvencei, de nem rettentik el a kihívások sem, szeret tanulni. Fontos értékek számára az őszinteség, az egyenesség, a pontosság és az egymásra figyelés. Szeret kirándulni, rajong a jó könyvekért és a Ford Mustang-ért.

3
Balázs Brigitta – kommunikáció és PR referens, tréner

Kommunikációs szakember szociális területen végzett önkéntes- és munkatapasztalattal. Legfőbb érték számára a család. A folyamatos alkotásban, rendezvények- és jótékonysági akciók szervezése során tud igazán kibontakozni. Érdeklődik a digitális művészetek iránt, kreatívnak, kreatív gondolkodónak tartja magát. Rajong a nonformális tanulási módszerek iránt, és hiszi hogy a világ minden területe megismerhető a játékok által. Több mint húsz éve cserkész.

Albișoru Armand – tanácsadó, szociális referens

Pszichológia szakon szerzett alapfokú diplomát, felsőfokú tanulmányait ugyancsak a pszichológia világában folytatja. Szereti a művészeteket, szeret alkotni, színt vinni a vászonra és az emberek életébe, új tevékenységekben kipróbálnia magát. Sok tapasztaltot szerzett önkéntes munkában való részvétel során. Fontos számára az elfogadás, a türelem, az egymással való törődés, az odafigyelés, illetve az örömteli percek és a nevetés.


Hasenec Irénke és József – fordítók

Szeretik minden szabadidejüket együtt tölteni, sokat túráznak és sétálnak. Van két csodálatos akitájuk: Maya és Aiko, akik nagyon tudnak hízelegni és sok szeretetet adni. A kreativitás, az új dolgok felfedezése mindig egy új élmény számukra. A pontosság, figyelmesség, tiszteletadás egy pár dolog az erényükből.


Antal Orsolya – az ERŐD őre

A Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum végzős diákja. Azért szereti az önkéntes munkát, mert általa új embereket, barátokat, véleményeket ismerhet meg és egy csapat tagja lehet. Úgy gondolja, a jövőben a hivatása során hasznosíthatja ezeket. Szabadidejét szereti a szabadban tölteni egy jó könyv mellett, de az új kalandokat sem veti meg.


Szimma Henrietta – fordító

Használt modern nyelveket, angolt és németet tanult Brassóban és Kolozsváron. Adatelemzőként dolgozik és szabadúszó fordító. Úgy gondolja, hogyha a fordítással önzetlenül segíthet az alapítványnak, ezt többszörösen kapja vissza az önkéntes munka „értékes ajándékai” által: hála, öröm, siker, tudás gyarapítása gyakorlati úton.


Ladó Kriszta – az ERŐD őre

Másodéves pszichológia hallgató Kolozsváron. Nagyon jó tapasztalatnak tartja az önkéntességet, amely kiegészíti az egyetemi tanulmányait. Fontos számára a gyerekek fejlesztése, főként ha ezt ő maga is végigkísérheti. Szeret utazni, tervezgetni, céltudatos és határozott személyiség. Legfontosabb értékeknek tartja a tiszteletet, az elismerést, valamint az egymásra való odafigyelést.

Szende
Tankó Szende – az ERŐD őre

A „Kincses Város” lakójaként földrajzot, területfejlesztés tanult 3 éven keresztül. Örömmel tölti el, amikor gyerekek között van, és méginkább megerősödik a vágya, hogy majd egyszer velük együtt fedezze fel a bolygókat, csillagokat, országokat, valamint az összes térképet, ami létezik. Szabadidejében verseket olvas, és hát: little party never killed nobody.

Lacika
Nagy László – fordító

Gyimesfelsőlok büszke lakosa, kiskora óta szereti a zenét, a videójátékokat és az angol nyelvet. Próbál segíteni ott, ahol tud, azonban mozgássérültként a fizikai segítség szinte lehetetlen számára. Szeretne tolmács lenni, annak ellenére, hogy más nyelvekkel nehezen birkózik meg.

Erdély Katalin – weboldal karbantartó

Gazdasági informatika szakon szerzett egyetemi diplomát, Csíkszeredában. Mindig is fontos volt számára, hogy minél több emberen segíthessen. Hisz abban, hogy minden ember céllal születik a Földre, és fontosnak tartja megtalálni ezt a célt. Szabadidejében szívesen sétál az erdőben, hegyekben. Szereti a meglepetéseket, az új dolgokat. A legfontosabb értékek számára az őszinteség és a határozottság.

Borsos Ágota – fordító

Fordító és pszichológia szakosként igyekszik élni minden olyan lehetőséggel, ahol segíteni tud másokon és egyben hasznos tapasztalatra tehet szert. Úgy vallja, a segítségnyújtást manapság gyakran összekeverik az önfeláldozással, a megalkuvással, holott mindenkinek vannak olyan extra erőforrásai, amiből jut másoknak is. „Jobbá tenni egy helyzetet, könnyebbé egy feladatot, megoldottá egy problémát, derűsebbé valaki hangulatát nem muszáj, de miért ne.”

Kata
Kocsis Kata – az ERŐD őre

A segítségnyújtás már az önkéntesség előtt is az élete része volt. Szeret adni, meghallgatni, lelkitámasz lenni. Minden érdekli, ami a képzőművészettel kapcsolatos, illetve mára már a reklámgrafika fele is kiterjedt az érdeklődése. Közel áll a szívéhez a zene, nyitott bármilyen műfajra. Szabadideje nagyrészét az olvasás tölti ki.


Szabó Ildikó – az ERŐD őre

Angol-francia szakot végzett. Szereti az új kihívásokat, mert ezek által ismeri meg jobban önmagát. Igazi feltöltődést jelent számára, amikor gyerekek közt van. Őket tartja a legőszintébb embereknek és sokat tanulhatunk tőlük, például határtalan szeretetet. Imád férjével sokat kirándulni és motoros túrákon részt venni. A legfontosabb értékek számára a szeretet és az őszinteség.


Máthé Nóra – az ERŐD őre

Kolozsváron tanult történelmet. Gyermekkori álma, hogy taníthasson és gyerekekkel foglalkozhasson. Általános iskolás korában került kapcsolatba először az önkéntességgel, a helyi ifjúsági szervezetnél kamatoztatta tudását. Fontosnak tartja a mai felszínes, rohanó világban rávezetni a fiatalabb generációt az emberi értékekre. Szabadidejét a barátaival és a versesköteteivel tölti. Nagy Harry Potter rajongó.

3
Tankó-Molnár Emőke – tanácsadó, szociális referens

Pszichológiából, teológiából, illetve tanácsadásból szerzett egyetemi oklevelet. Szívügyének tekinti a gyermekvédelmet, a gyermekek lelki, pszichológiai egészségének megőrzését. Szeret programokat szervezni, tervezgetni, önkénteskedni, (hegyes vidékekre) kirándulni és rajzolgatni. Fontosnak tartja az őszinteséget, az elismerő szavakat, segítségnyújtást, minőségi időt és a pontosságot.

Éva
Benedek Éva – az ERŐD őre

A segítségnyújtás több formában kísérte végig élete eddigi útvonalán. Adni töltekezést jelent számára. Része lelkisegélyt nyújtó közösségnek, ahol a meghallgatás nagy erény, napjai része a rádiózás, a zene, amellyel szintén adni kíván, akár jótékonysági koncertek által is. Szabadidejét leginkább a csend tölti ki, a belső értékei fejlesztése érdekében. Három gyermekes anyaként mindig akad elfoglaltsága a családon belül.

Légy te is Juventuttis!
Önkénteskedj nálunk!