Támogasd alapítványunkat vállalkozásod jövedelemadójának 20%-val: dönthetsz arról, hogy az adó egy részét az államnak fizeted be, vagy a törvény által előírt szabályoknak megfelelően bizonyos részét beteg, rászoruló gyermekeknek ajánlod fel!

Amennyiben vállalkozásodnak jövedelme van, és jövedelemadót fizetsz, lehetőséged van a törvények által előírt eljárás szerint (Legea 32 din 1994) ennek a jövedelemadónak a 20%-át, vagy vállalkozásod forgalmának 7,5‰-ét (cifra de afaceri) egy nonprofit szervezetnek átirányítani. Ez neked nem jár plusz költséggel, de egy szervezetnek hatalmas segítség lehet.

A Juventutti Alapítvány fő célja hozzájárulni egy egészségesebb, erőszakmentes iskolai légkör kialakításához Hargita megye iskoláiban.

A teljes folyamat röviden, három lépésben összefoglalva a következőképpen néz ki:

Első lépés

Dönts arról, mely nonprofit szervezetnek ajánlanád céged támogatását.

Második lépés

Konzultálj a könyvelőddel a támogatási szándékról, határozzátok meg a befizetendő jövedelemadó 20%-nak megfelelő összeget (vagy a forgalom 7,5‰-ének megfelelő összeget).

Harmadik lépés

Az adományozásról készül egy szponzorszerződés a vállalat és a támogatott szervezet között. A keretszerződés INNEN tölthető le. A szerződésben szerepelnie kell a támogatási összegnek és a támogatás teljesítési dátumának. Fontos lépés ez, hiszen csak a szerződés és a kifizetési bizonylat alapján lesz elszámolható az adott negyedévben a szponzorköltség.

Összefoglalva tehát: segíthetsz egy, a te számodra is fontos célt, úgy, hogy közben a vállalkozás plusz költsége konkrétan 0 lej lesz, és hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a társadalom szociális jellegű problémáinak megoldásában a te vállalkozásodnak is része legyen.

Jelentkezek támogatónak

Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

Az Adóügyi Törvénykönyv 571/2003-as számú törvény 57. szakaszának (4) bekezdése értelmében minden jövedelemmel rendelkező állampolgárnak lehetősége van felajánlani jövedelemadójának 2%-át olyan civil szervezetek számára, amelyek tevékenységét támogatni kívánja.

Gyakorlatilag te dönthetsz arról, hogy a befizetett személyi jövedelemadód 2%-a miként kerüljön felhasználásra.

Miért ajánld jövedelemadód 2%-át a Juventutti Alapítványnak?

 • Elősegíted a gyermekek egészségét támogató, és iskolai prevenciós programjaink sikeres lebonyolítását.
 • Nem jelent neked többletkiadást.
 • Nem csökkented a jövedelmed.
 • Jót cselekszel.
 • Nem kerül semmibe.
 • Hozzájárulsz az államkasszába befizetett adók hatékony felhasználásához.

A személyi jövedelemadód 2%-át a következőképpen ajánlhatod fel a Juventutti Alapítványnak:

 1. Amennyiben az jövedelmed csak fizetésből származik, töltsd ki a 230-as űrlapot, amely ide kattintva LETÖLTHETŐ. (“Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual” – Kérvény az éves jövedelemadó 2%- nak rendeltetését illetően.)
  • A 230-as űrlap “I.” bekezdését töltsd ki saját adataiddal.
  • “II.” bekezdésnél válaszd ki a jövedelem típusát, és jelöld x-szel.
  • A “III.” bekezdés már tartalmazza alapítványunk adatait, ha más formanyomtatványt használsz, ide szükséges beírni alapítványunk adatait (az alábbi képen láthatóak). Amennyiben a felajánlásra szánt összeg ismeretlen, az ehhez tartozó helyet hagyd üresen, ezt az Adóügyi Hivatal (ANAF) majd kitölti.
  • Ezt követően a lap alján szükséges aláírni a nyomtatványt (Semnătură contribuabil).

 1. Ha van más forrásokból eredő jövedelmed is (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a 200-as űrlapot kell kitöltened (letölthető).

Személyesen vagy akár postai úton, ajánlott levélben juttasd el a nyomtatványt a lakóhely szerinti Adóügyi Hivatalhoz (ANAF) vagy alapítványunk munkatársaihoz (Csíkszereda, Hunyadi János utca 33/A/4).

Ne feledd! Leadási határidő: július 31.

Segítségre van szükséged? Keresd fel irodánkat!   

Köszönjük megtisztelő bizalmad!

Te is hozzájárulhatsz Alapítványunk sikeres munkájához, ha anyagilag támogatod tevékenységeinket. Támogasd Alapítványunkat online bankkártyás adományozással, néhány kattintással 1-2 perc alatt, kényelmesen, biztonságosan, otthonról! 

Online bankkártyás adományozáshoz kattints IDE.

Amennyiben konkrétan a jelenleg futó adománygyűjtő akcióinkat tekintenéd meg, és egy beteg gyermek gyógyulásához szeretnél hozzájárulni, kattints IDE.

Hasznos információk honlapunk online adományozó felületeiről

Honlapunkon az online adományozás a EuPlătesc.ro rendszerén keresztül működik. Az online adományozás járulékos költségeit alapítványunk állja, tehát az általad felajánlott összeget mindig teljes mértékben a kedvezményezett gyermek kapja, vagy a megjelölt cél érdekében használjuk fel.

Az online bankkártyás adományozás honlapunkon keresztül az egyszeri adományozások kategóriájába tartozik, tehát az általad megjelölt pénzösszeget csak  egyetlen alkalommal utalod át Alapítványunknak.

Az online adományozás során az űrlapon megadott adatok Alapítványunk számára is elérhető részét az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük. Az adománygyűjtő kampány kimeneteléről való tájékoztatás lehetőségének érdekében rögzítjük, nyilvános fórumon nem jelenítjük meg, és harmadik személynek sem adjuk ki semmilyen körülmények között. A EuPlătesc.ro oldal informatikai rendszere a felhasználók személyes adatainak védelmét biztosítja, az általuk végzett műveletek, tranzakciók biztonságát felügyeli.

Az Alapítvány is követi az adományokat, téves tranzakció, elütés esetén vedd fel bizalommal a kapcsolatot a Juventutti Alapítvány munkatársaival.

Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

Támogasd tevékenységünket
online adománnyal