Alapítványunk fő célja Erdély területén élő gyermekek anyagi támogatása és iskolai tevékenységek elérhetővé tétele Hargita megyei tanintézmények számára, annak érdekében, hogy a gyermekek élete egészségesebb és minőségibb, iskolai környezetük erőszakmentes legyen.

Mottónkat eképp fogalmaznánk meg: Egészséges, minőségi életet és erőszakmentes iskolai légkört minden gyermeknek!

Alapítványunk tevékenységei három fő cél köré épülnek:

1. Célunk hozzájárulni egy egészségesebb, erőszakmentes iskolai légkör kialakításához Hargita megye iskoláiban. E cél teljesítése érdekében egy több éven át futó, rendszeres foglalkozásokat kínáló iskolai programot indítunk azért, hogy hosszú távon hozzájáruljunk az iskolán belüli kortársbántalmazás, az iskolai erőszak megelőzéséhez.

2. Célunk támogatni krízishelyzetben lévő erdélyi beteg kiskorúakat online adománygyűjtéssel. Ide tartoznak elsősorban az olyan nehéz körülmények között élő, vagy a betegség miatt krízishelyzetbe került családok, ahol beteg gyermeke(ke)t nevelnek, akik számára a különböző gyógyszerek, étrend-kiegészítők, gyógyászati eszközök megvásárlása, műtétek, gyógykezelések költségeinek kifizetése vagy a kezelésekre való utazások, az ottlét költségei pénzügyileg megterhelőek lehetnek.

3. Célunk elérhetővé tenni alkalmi életminőség-javító szolgáltatásokat Hargita megyei rászoruló kiskorúak számára. E cél elérése érdekében igyekszünk felkutatni a térségünkben élő rászoruló családokat, és őket megfelelő információkkal ellátni, vagy összekapcsolni olyan jó szándékú, segíteni akaró civilekkel és vállalkozásokkal, akik hozzájárulhatnak életminőségük javításához.

Számunkra nagyon fontos a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődése. Valljuk, hogy a gyermekeknek joguk van egészségesebb, minőségibb életet élni és biztonságos, nyugodt, erőszakmentes környezetben tanulni.

Iskolai erőszakmegelőző programunkról itt bővebben tájékozódhat.

Itt megtalálható Alapítványunk támogatási és elszámolási útmutatója.