2019. szeptember 4-én hirdettünk online adománygyűjtést, hogy segíthessünk a Tankó gyermekeknek. A kitűzött 2500 lej másfél nap alatt gyűlt össze. Hálásan köszönjük ezt mindenkinek!

A gyermekek számára 785,90 lej értékben vásároltunk tanszereket és iskolai eszközöket, és további 526,15 lejt tartós élelmiszerre költöttünk el, amit a tegnap délután át is adtunk a családnak. Emellett 1193,5 lej értékben öt új téli dzsekit, öt pár téli bakancsot és öt pár őszi-tavaszi cipőt rendeltünk meg, ezeknek az átadása is rövidesen megtörténik.

Az édesanya meghatódva köszönte meg a rengeteg segítséget, a gyermekek öröme pedig szinte leírhatatlan. Alapítványunk gyűjtésének hírére sokan megkeresték őket, és további adományokat is kaptak, amiért ugyancsak köszönetüket fejezték ki. A gyűjtés tehát lezárult, és a nehézségeken sikerült összefogással túllendülni. A Tankó család a továbbiakban nem tud már adományokat elfogadni, de hálásan köszönik minden segítő embernek az eddigieket.

_______________________________________________

Segítsünk együtt a Tankó gyermekeknek!

Néhány hete szörnyű tragédia következtében a gyimesfelsőloki Tankó család élete gyökeresen megváltozott: az egyébként is szerény körülmények között élő öt gyermek félárván maradt. A családfenntartó édesapa hiányában a család helyzete még nehezebbé vált: a sok kiadással járó iskolakezdés, de még inkább a közelgő tél jelenti most számukra és a még munkanélküli édesanya számára a legnagyobb nehézséget.

A 6 éves Nimród óvodába, a 7 éves Henrietta, a 10 éves Kinga, a 12 éves Szende és a 14 éves Lénárd iskolába járnak. Az őket tanító pedagógusok véleménye szerint mindannyian ügyes, tehetséges, szorgalmas gyermekek.

Az iskolakezdéssel járó kiadások enyhítése, és a közelgő télre szükséges ruházat (főként bakancsok és téli dzsekik) megvásárlása céljával indítunk online adománygyűjtést, hogy az öt gyermek idén új, minden szükséges eszközzel tele táskával kezdhesse az iskolai évet, és a téli hidegben új, meleg bakancsaikban küzdhessék le az otthonuk és az iskola között lévő több kilométernyi távolságot.

Aki segíteni szeretne a Tankó család öt gyermekének, az alábbi gombra kattintva adományozhat!