Az Ünnepi vacsora a nélkülözőknek akció a Transylvanian Fanatics szurkolói közösség kezdeményezésére indult 2020. november 16-án, hozzájuk csatlakozott a Hamm.ro, hogy így a 44 csíkszeredai és Csíkszereda környéki rászoruló család gyermekei számára ne csak a karácsonyi ajándékok, hanem az ünnepi asztal bősége is biztosítva legyen. A két akciónak köszönhetően összesen 157 gyermek részesült bőséges élelmiszeradományokban, amelyeket december 21-én és 22-én adtunk át.

A Transylvanian Fanatics követői pólók megvásárlásával járulhattak hozzá az akció sikeréhez, a Hamm.ro pedig felajánlotta, hogy az alkalmazásukon keresztül leadott rendelések értékének 1%-ával járulnak hozzá, hogy megfelelő mennyiségű pénz gyűljön össze, amiből alapítványunk élelmiszersomagokat állíthat össze a családoknak. A két partnernek köszönhetően összesen 6.731 lej gyűlt össze: a pólókból befolyt összeg 4.645 lej volt, az ételrendeléseknek köszönhetően pedig ez további 2.086 lejjel egészült ki.

December 21-én reggel készültek el az élelmiszercsomagok az önkéntesek segítségével, amelyek konzerveket, befőtteket, édességet, sajtokat, szalámit, lekvárokat, csokoládékrémet, tejet, kakaót, kalácsot, kenyeret, zöldséget és gyümölcsöket tartalmaztak, családonként több mint 150 lej értékben.

A jótékonysági akció sikere megmutatta, hogy a nem szokványos időszakokban is, annak ellenére, hogy mindenki a maga hétköznapi problémáival és a vírushelyzettel is meg kell küzdjön, az adakozási kedv, a segíteni akarás nem hogy alábbhagy, sőt inkább felerősödik. Ezért hálásak vagyunk a Transylvanian Fanatics-nak és a Hamm.ro-nak, hiszen saját követőik bevonásával járultak hozzá, hogy ezek a családok tényleg ne nékülözzenek idén karácsonykor.

A jótékonysági akció elszámolása ide kattintva megtalálható.

Köszönjük szépen mindenkinek!