2020. augusztus 19-én indult, és az emberek nagylelkűségének, illetve gyors válaszának köszönhetően csupán másfél napig tartott az a jótékonysági online adománygyűjtés, amelyet az Ambrus gyermekek támogatása céljával indított alapítványunk.

A célként megfogalmazott 5000 lejt nagyon rövid idő alatt sikerült elérni, sőt a kitűzött összeget meg is haladva, összesen 5742 lej támogatást ajánlottak fel a családnak segíteni vágyók. Az online bankkártyás adományozás lehetőségével 35 adományozó élt, akik összesen 4600 lejt, emellett további 9 adományozó banki utalással összesen 1 142 lejt adományozott. A beérkezett teljes összeget a gyermekek ebédjeire fordítottuk, a teljes összeg 115 napig elegendő ebédet fedez a család számára.

A gyermekekért összefogó madarasi iskolán és az önkormányzat szociális osztályán keresztül értesültünk arról a helyi összefogásról, ami miatt mi is gyűjtést indítottunk, hogy ilyen módon járuljunk hozzá a család nehéz helyzetének jobbá tételéhez. Célunk volt segítséget nyújtani abban, hogy a gyermekek a lehető leghamarabb hazaköltözhessenek és hogy a család együtt maradhasson. Néhány hónapja ugyanis el kellett hagyniuk családi házukat, átmeneti otthonukba, az iskolához tartozó afterschool épületébe költöztek. A községen belüli összefogás a ház felújítását, lakhatóvá tételét tűzte ki célul, mi pedig annak érdekében, hogy a lehető legtöbb forrást a cél felé tudja irányítani a közösség, a gyermekek több havi ebédjének finanszírozására koncentrálva szólítottuk meg az adományozókat, nagy sikerrel.

Hálásan köszönjük a család nevében mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ilyen elképesztően rövid idő alatt sikerült a kitűzött célunkat elérni! Ismét bebizonyosodott, hogy a jó szándék hegyeket képes megmozgatni, és hihetetlenül rövid idő alatt képes hónapokra elegendő támaszt nyújtani a kevésbé szerencsés, nehezebb körülmények között élő embereknek. Köszönjük!