Project Description

2019. szeptember 4-én hirdettünk online adománygyűjtést, hogy segíthessünk a Tankó gyermekeknek, akiknek az élete gyökeresen megváltozott egy szomorú családi tragédiát követően. Az öt, egyébként is szerény körülmények között élő gyermek félárván maradt. A családfenntartó édesapa hiányában a család helyzete még nehezebbé vált: a sok kiadással járó iskolakezdés, de még inkább a közelgő tél jelentette a még munkanélküli édesanya számára a legnagyobb nehézséget.

A család ismerősei hívták fel a figyelmünket a helyzetre: a családdal való egyeztetést követően online adománygyűjtő akciót indítottunk, hogy az összegyűlt pénzből új cipőket, bakancsokat, téli dzsekiket és tanszereket vásároljunk az öt, nagyon szorgalmas iskolás gyermeknek.

A kitűzött 2500 lej elképesztően rövid idő alatt, konkrétan másfél nap alatt gyűlt össze. Hálásan köszönjük ezt minden jólelkű embernek! A gyermekek számára 785,90 lej értékben vásároltunk tanszereket és iskolai eszközöket, és további 526,15 lejt tartós élelmiszerre költöttünk el. Emellett 1193,5 lej értékben öt új téli dzsekit, öt pár téli bakancsot és öt pár őszi-tavaszi cipőt rendeltünk meg számukra.

Az édesanya meghatódva köszönte meg a rengeteg segítséget, a gyermekek öröme pedig szinte leírhatatlan volt. Alapítványunk gyűjtésének hírére sokan megkeresték őket, és további adományokat is kaptak, amiért ugyancsak köszönetüket fejezték ki. A gyűjtés tehát lezárult, és a nehézségeken sikerült összefogással túllendülni. A Tankó család a továbbiakban nem tud már adományokat elfogadni, de hálásan köszönik minden segítő embernek az eddigieket.

Köszönjük mindenkinek a segítséget!