Robika története

Robika 2013-ban született, négy éves korában, 2017-ben diagnosztizáltak nála B-sejtes akut limfoblasztos leukémiát. A kisfiút a Maros Megyei Sürgősségi Kórházban kezdték kezelni, a kezelések, kemoterápiák mellett, immunrendszere erősítése érdekében étrendkiegészítőket, és különböző gyógyszereket kapott. Alapítványunk étrendkiegészítő- és utazástámogatást hagyott jóvá a kisfiú mihamarabbi gyógyulásának elősegítése érdekében.

Támogatásunk eredményeként Robika számára étrendkiegészítőket, vitaminokat vásárolhatott a család, emellett néhány hónapig a kórház és otthonuk közötti utazásokat is igyekeztünk költségmentesíteni 2017-ben.

Robika jelenleg havonta jár édesanyjával Marosvásárhelyre, 2018. február közepétől néhány napos kórházi kezeléseken vesz részt minden hónapban, a többi napon otthon lehet családjával. Nagyon jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A szükséges gyógyszerek egy része az állam által támogatott, de egy bizonyos részét a család kell megvásárolja, ugyanúgy ahogy az étrendkiegészítőket, vitaminokat is. A kezelése még előreláthatóan két és fél évig is eltarthat.