Októberben tett közzé a sajtóban egy felhívást a Simo Megsegítő Egyesület, arra kérve egyesületeket és alapítványokat, hogy kapcsolódjanak be az általuk meghirdetett tartósélelmiszer-gyűjtésbe, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz tartozó elhelyezőközpontok gyermekeinek megsegítésért. Csíkszeredában a Juventutti Alapítvány válaszolt a Simo Megsegítő Egyesület kezdeményezésére a Legyél jó, tegyél jót a gyermekekért! című akcióval, és azt vállalta, hogy csíkszeredai és Csíkszereda környéki iskolákat szólít meg, hogy egy teljes hónapon keresztül több gyűjtőponton történhessen a tartósélelmiszer-adományok felajánlása, hogy azt majd a Simo Megsegítő Egyesülettel közösen eljuttassák a megfelelő helyre. A jótékonysági akció elsődleges célja tehát a gyermekvédelemhez tartozó elhelyezőközpontok segítése volt, emellett cél volt, hogy az iskolák szervezett gyűjtésbe kapcsolódhassanak be, és hogy ez a gyűjtés az iskolák számára akár lehetőségként szolgáljon a jótékonykodás örömét értékelő, környezetükre figyelő, felelős fiatalok nevelésének folyamatában. Az akcióba összesen 15 iskola kapcsolódótt be volt, hogy osztályok, de volt, hogy teljes iskolák, minden osztálya gyűjtésbe kezdett, így hatalmas mennyiségű adományt sikerült összegyűjteni.

2017. december 11-én, hétfőn reggel a Simo Megsegítő Egyesület csíkszeredai székhelyével szemben lévő parkolóban került sor azon tartósélelmiszer-adományok átadására, amelyek november-december között gyűltek össze a Simo Megsegítő Egyesület, a Juventutti Alapítvány és csíkszeredai, valamint Csíkszereda környéki iskolák együttműködésének köszönhetően.

A több, mint egy hónapig tartó gyűjtés során a tartósélelmiszer-adományok egy részét már a gyűjtéssel egyidejűleg sikerült a gyermekvédelemhez tartozó elhelyezőközpontoknak átadni, az adományok fennmaradt része felől a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság rendelkezett az átvételt követően, hogy az adományok oda kerüljenek, ahol a leginkább szükség van a segítségre. Közös összefogással  összesen több, mint 500 kg liszt, több, mint 600 kg cukor, több, mint 500 csomag száraztészta, több, mint 1000 konzerv és pástétom, több, mint 200 liter olaj, fűszerek, rizs, kukoricaliszt, édességek, rágcsálnivalók, és más tartósélelmiszer-adomány gyűlt össze az iskolák diákjainak, tanárainak, a gyermekek szüleinek, és más bekapcsolódó szervezeteknek köszönhetően.

A gyűjtésben résztvettek: Nagy Imre Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, Xántus János Általános Iskola, Kós Károly Szakközépiskola, Joannes Kájoni Szakközépiskola, Venczel József Szakközépiskola, Mártonffy György Általános Iskola – Csíkkarcfalva és Jenőfalva, Jókai Mór Általános Iskola – Tusnádfürdő, Nyírő József Általános Iskola – Csíkszépvíz (együtt a Csíkszentmiklósi Általános Iskolával és a Balogh Ignác Általános Iskolával – Csíkborzsova), Zöld Péter Általános Iskola – Madéfalva, Kájoni János Általános Iskola – Csíkcsicsó, 1-es számú Általános Iskola – Balánbánya, Márton Áron Általános Iskola – Csíkszentdomokos, Mártonffi János Általános Iskola – Szentegyháza. Az iskolák mellett más szervezetek is felajánlották segítségüket, tartósélelmiszer-adományukat, hozzájárulva az akció sikeréhez.

A legnagyobb köszönet az iskolákat, iskolaigazgatókat, osztályfőnököket, tanárokat, iskolai alkalmazottakat és a gyermekeket illeti, akik összefogással mind ezt megvalósították.

Köszönjük, hogy ilyen jók vagytok!

A részletes felhívás ide kattintva elolvasható.

Az akció hivatalos szabályzata itt érhető el.