Kincső története

Kincső 2015-ben született. Nem sokkal a két éves születésnapját követően 2018. január 3-án egy ritka daganattal, neuroblasztómával diagnosztizálták. Ezt követően a kislányt egyik kórházból a másikba irányították, majd a család úgy döntött Budapesten próbálnak szerencsét, hogy Kincső minél hamarabb a megfelelő kezelésben részesülhessen. A kezelés nehéz útján való elindulás a család számára anyagilag is igen megterhelő volt, ezért indítottunk Csíkszeredában is gyűjtést 2018. január 15-én a két éves kislány gyógyulásáért. Az akció néhány hete során online és csíkszeredai cukrászdákban kihelyezett gyűjtődobozokban is vártuk jószándékú emberek adományait, de banki átutalással is érkeztek a támogatások.

Összefogásunk eredményeként Kincső számára online 4100 lej, átutalással 1805 lej, a Bakó cukrászdákban és a Novák cukrászdában, valamint az alapítványunknál kihelyezett gyűjtődobozokban 2830 lej gyűlt néhány hét leforgása alatt, így a teljes összeg, amivel a csíkszeredai gyűjtésbe bekapcsolódók hozzájárultak Kincső gyógyulásához 8735 lej, ami az akár egy évnél is tovább eltartó kezelés során igen nagy segítséget jelent a család számára.

Kincső jelenleg is Budapesten, a 2-es számú Gyermekklinikán részesül kezelésben, a külföldön folyó kezelése legalább egy év, a teljes kezelés pedig több évig is eltarthat. Kincső állapotával az édesapa elmondása szerint, elégedettek az orvosok, több műtéten, vizsgálaton és a kemoterápiás kezelésen is túl van a kislány. Kincső kedve jó, lépésről-lépésre vezet a gyógyulás felé vezető úton.