Sikeresen zárult a Jótékonysági tanszergyűjtésünk Csíkszeredában: köszönhetően az adományozóknak, akik felkeresték az akciónk partnereit 2021. augusztus 27 és szeptember 8 között adományaikkal, 19 család több, mint 80 gyermekéhez juttattuk el az összegyűlt tanszereket. A füzetek, rajztömbök, írószerek, tolltartók, kariókák, radírok, hegyzők, vízfestékek és egyéb iskolai eszközök mellett a családok egy-egy élelmiszercsomagot, és minden gyermek iskolástáskát is átvehetett a vakáció utolsó hetén: az akció során 19 táska landolt a gyűjtődobozokban, amit mi még 56 újonnan vásárolt iskolástáskával egészítettünk ki, hogy mindenkinek legyen, amibe pakolni a tanszereket. 

Szeptember 9 és 10-én 7 településen élő 19 nélkülöző családot kerestünk fel iskolakezdő tanszercsomaggal, iskolástáskával és élelmiszercsomaggal, így könnyítve meg a családok számára az iskolakezdést. A jótékonysági tanszergyűjtés akció partnereinek és gyűjtőpontjainak (a Papírmadár papírüzletnek és a Zenit Plusz-nak), valamint a nagylelkű adományozóknak, segítőknek köszönhetően idén 13 nap alatt összesen 486 füzet, 75 rajztömb, 61 szószedet, 117 golyóstoll és toll, 192 ceruza, 23 ragasztó, 36 vonalzó, 3 olló, 29 hegyző, 61 radír, 31 ecset, 43 vízfesték, 54 színes ceruza, 18 karióka, 28 tolltartó, 101 órarend, 39 füzetborító, körzőkészletek, plasztelinek, meséskönyvek és színezők, zsírkéták, tornazsák, tízórais doboz, mappák, füzetcímkék, valamint markerek gyűltek össze. Emellett 19 iskolástáskát is bevittek a felajánlók a papírüzletekbe és alapítványunkhoz, ami mellé több, mint 3300 lej értékben vásároltunk még 56 táskát az idén 2%-ból befolyt összegből, valamint a hamm.ro jóvoltából, hogy minél több gyermek kezdhesse idén új táskával és boldog mosollyal ezt a tanévet. 

A felkeresett családok legtöbbje legalább három gyermeket nevel, de nagyon sok négy, illetve ötgyermekes családhoz is jutottak el csomagok. Olyan családok kapták meg az adományokat, akik nem tudták volna másként megoldani ezt az iskolakezdést, csak komoly áldozatok árán. Erről árulkodtak azok az őszinte gyermekmosolyok, és hálás szülői tekintetek is, valamint a kedves szavak, amiket az adományokért cserébe kaptunk a csomagok átadásakor. Mindenkinek köszönjük szépen a segítséget és a fáradozást!