Egyik legfontosabb ünnepünk, az év kiemelkedő időszaka és gyermekkorunk számtalan csodás emléke kapcsolódik ezekhez a napokhoz: készülődés a családban, sütés-főzés, a kosár előkészítése az eledelszentelésre, telis-tele finom ételekkel. Ismét, ahogyan ezt az elmúlt években is tettük, célul tűztük ki a környezetünkben lévő rászoruló, valamint mélyszegénységben élő családok gyermekeinek támogatását, és hogy az ők húsvéti kosaruk is tele lehessen. 2022. április 13-15. között nagyszabású akció keretén belül adtunk át 30 család összesen 116 gyermekének értékes élelmiszercsomagokat.

Az összeállított csomagok összértéke 5000 lej volt, amely két cég támogatásának, valamint olyan magánszemélyeknek köszönhetően állt rendelkezésünkre, akik jövedelemadójuk 3,5%-ának felajánlásával döntöttek alapítványunk tevékenységeinek támogatása mellett. Ezúton is köszönjük az önzetlen felajánlásokat! 

Friss kalácsok és ropogós kenyér, csokoládé és töltött cukorka, friss gyümölcs és zamatos zöldség, húskészítmények, konzervek: ezek kerültek a csomagokba, hogy a lehető legnagyobb örömet okozzuk általuk a legkisebbeknek, a nagy gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Összesen 60 kalács, 30 kenyér, 30 rúd szalámi és 8 kg kolbász, 60 krémsajt és 30 trappista sajt, 100 kg zöldség, retek, hagyma, paradicsom, uborka és 120 kg gyümölcs került a kiosztott csomagokba, emellett 30 doboz margarin, 60 pástétom, 60 halkonzerv és ugyancsak 60 húskonzerv, 30 üveg lekvár, 60 nyuszicsoki, 60 tábla tejcsokoládé és 30 csomag cukorka is helyet kapott a bőséges csomagokban.

És igen, mint minden évben, ez a beszámolónk is köszönetekkel zárul. Hiszen a támogatók, segítők nélkül ez és az ehhez hasonló akcióink biztosan nem sikerülhetnének. Ezért nagyon hálásak vagyunk! Külön köszönetünket fejezzük ki az önkénteseinknek, valamint Miklós Imrének, a SegítAny-nek, nekik köszönhetően a csomagok időben célbaértek. És természetesen mindenkinek köszönjük, aki támogatta alapítványunkat valamilyen formában, hogy ez az akciónk is megvalósulhasson. 

Az akcióról készült elszámolási kimutatás itt olvasható.