Gyopárka története

Gyopárka 2013. augusztus 23-án, Marosvásárhelyen született patkóbél elzáródással. Három hónapos volt, amikor vízfejűség alakult ki nála, Marosvásárhelyen és Kolozsváron is kezelték. Kilenc hónapos sem volt és már műtéten esett át, valamint több kezelésben is részesült, de sajnos nem javult az állapota. A fejében lévő víznyomás miatt a központi idegrendszere és a látása is károsodott. Mivel az állapota nem javult, a család Debrecenbe utazott, ott rögtön meg is műtötték és átesett egy végleges shunt beültetésen, amely szabályozza a víz lefolyását. Később probléma adódott a shunt-tel, emiatt egy hónap után újraműtötték. Időközben ciszták és tályogok alakultak ki nála, emiatt hosszabb ideig tartó kórházi bentlétre, kezelésre, infúziók sorozatára volt szüksége.
Gyopárka jelenleg hat műtéten van már túl. Sajnos önállóan nem tud ülni, sem járni. Beszél, de csak pár szót, a látása gyenge. Hetente négy alkalommal találkozik szakemberekkel: vojta tornán, masszázsokon, fejlesztéseken vesznek részt. Egy speciális igényű gyermekeket fogadó óvodába jár.
A család a sorozatos kezelések, tornák, masszázsok finanszírozásában kérte a jó szándékú emberek segítségét, így gyűjtést indítottunk, hogy olyan, itthon nem elérhető lehetőségeket is ki tudjanak fizetni, amelyek komoly előrelépést jelentenének Gyopárka fejlődésében.

Összefogásunk eredményeként és a rengeteg megosztásnak, online bankkártyás adományozásnak és banki átutalásnak köszönhetően alig egy hónap alatt összegyűlt a Gyopárka számára kitűzött összeg, sőt azt meg is haladtuk: összesen 6050 lejt sikerült átadni a családnak.

Gyopárka jelenleg folyamatosan fejlesztésekre jár, szüleivel együtt folytatják közös útjukat, hogy a kislány élete jobb lehessen. Az összegyűlt pénz két havi TheraSuit terápia és egy fejlesztőtábor költségeinek fedezésében segíti a családot, hogy még egy lépést megtehessenek közösen Gyopárka fejlődése érdekében.