2023. július 5-én Fenomén kirándulást szerveztünk 13 csodálatos, 6. és 7. osztályt végzett, jó médiával rendelkező és a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyerek számára.

Első megállónkon pár ismerkedő gyakorlatot végeztünk a gyerekekkel, majd kis uzsonnás zsákokat osztottunk ki, amiben mindenki talált ásványvizet, szendvicset, almát és nápolyit, hogy csillapítani tudják éhségüket és szomjukat a Brassóig tartó úton.

Az esemény fénypontja a gokart-ozás volt, amelyet izgatottan próbáltak ki a Prejmer Raceway-nél. Az autóversenyzés öröme megszállta a gyerekeket, és boldogan tapasztalták meg a sebesség izgalmát. Mindannyian magával ragadó élményeket gyűjtöttünk!

Ezt követően következett egy ínycsiklandó ebéd, ahol a gyerekek feltöltődhettek, közben pedig megoszthatták az élményeiket. A jó hangulat és a vidám beszélgetések végigkísérték az asztalokat, és új barátságok születtek.

A délután folyamán ellátogattunk egy trambulinparkba, ahol a gyerekek felszabadultan ugrálhattak.

A buszon, a hazafelé utazás során a gyerekek, bár fáradtak voltak, vidáman énekeltek, és a busz vidám dallamokkal telt meg.

A Juventutti Alapítvány örömmel és alázattal támogatja a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyermekeket. Azon igyekszünk, hogy minden egyes ilyen kirándulás életre szóló élményeket nyújtson számukra.