Január 26-án gyűltünk össze kicsik és nagyok az idei év első Babrálójára, a Szent Imre Ifjúsági Központban. Ezen a hétvégén maszkok, álarcok készültek kartonból sok-sok színnel feldobva, igazi farsangot varázsoltunk. Volt, aki kifestette, esetleg papírral, tollakkal, szalagokkal díszítette alkotását: a babráló kis kézművesek így „változtak” oroszlánná, bagollyá, leopárddá, madárkává.

Februárban is ismét találkoztunk, és ismét kreatívkodtunk, együtt újrahasznosítottunk. Fonalak és textilek vették át az uralmat a 2019. február 16-i Babrálón, ahol pom-pomokkal, fonallal, és kreatív köntössel díszített befőttesüvegek válhattak igazi büszke ceruzatartóvá. A kreatív, alkotó gyermektársaság egy közös játékkal indította a foglalkozást, hogy bemelegítés nélkül ne kezdődjön el a munka. A játék után mindenki nekilátott, hogy otthonról hozott, azelőtt lekvárok, befőttek tárolására használt befőttesüvegjének új életcélt adjon: a foglalkozás végén szebbnél-szebb ceruzatartók sorakoztak fel, büszke tulajdonosaik pedig már alig várták, hogy alkotásaik elkezdhessék betölteni legújabb szerepüket.

Majd pedig a március sem telt el csillogás, kartonhenger és alkotás nélkül. Nagy fába vágtuk a fejszénket: kaleidoszkópok készítését vállaltuk be, a végére már mi is igazán jól belejöttünk. A bekapcsolódó gyermekek szebbnél szebb kis kukkereket alkottak, és az egész csak akkor vált még szebbé, amikor belekukucskáltunk, és a világ szivárvánnyá, csillogó csodává változott egy pillanat alatt.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok!