Sikerrel zárult alapítványunk harmadik adománygyűjtő akciója is. Az Élelmiszert az éhező gyerekeknek! címmel meghirdetett online adománygyűjtés március végén kezdődött, és azóta összesen 15 000 lej adomány érkezett. Két adományátadás alkalmával már korábban 10 000 lej értékben vásároltunk élelmiszert, amit át is adtunk Csíkszeredában és Csíkszereda környékén élő rászoruló és mélyszegénységben élő többgyermekes családoknak előbb március 30-án, majd április 15-én. Ezekről az akciókról is beszámoltunk már itt és itt. A harmadik csomagátadás május 11-én zajlott, ez alkalommal 50 család összesen 186 gyermeke örvendhetett a bőséges élelmiszercsomagoknak.

„A jó Isten minden lépésükben segítse meg magukat!” (egy háromgyermekes családapa)

„Sok-sok finomságot kaptunk, Isten fizesse sokmilliószor vissza!” (egy háromgyermekes családanya)

„Nagyon szépen köszönjük az ajándékokat!” (egy háromgyermekes családapa)

Az online adománygyűjtésünk harmadik akciója is bebizonyította, hogy az összefogásnak hatalmas ereje van: májusban összesen 186 gyermekhez jutottunk el élelmiszercsomaggal, az adományozóknak és támogatóknak köszönhetően. A 14 településen élő 50 családnak szánt adománycsomagokba összesen 250 kg liszt, cukor, paszuly, rizs, és puliszkaliszt, 100 liter tej, 50 liter olaj, 50 rúd szalámi, 150 pástétom, ugyancsak 150 csomag instant leves, 100 üveg lekvár, 50 doboz margarin, 50 kenyér, összesen 400 kg zöldség és gyümölcs került, emellett a Domino Trade és a Baraev cégek jóvoltából mindez 200 kg száraztésztával, 110 csomag mézes pogácsával, 50 csomag savanyú káposztával és 535 kg krumplival egészült ki. A termékek megvásárlásához összesen 5106,94 lejre volt szükség, amelyből 3617 lej online adományként, 1050 lej banki átutalással érkezett be, és ezt még további 439,94 lejjel egészítettük ki a 2018-as évi adók 2%-nak felajánlásából származó összegből.

Ezúttal is köszönjük a segítséget, támogatást, és a családok kedves üzenetei mellett alapítványunk elnökének, Hasenec Tímeának a gondolataival is szeretnénk kifejezni hálánkat, köszönetünket:

„Mindenkinek hálásak vagyunk, akik anyagi hozzájárulással, kedvezménnyel vagy termékekkel segítettek, hogy több autót ismét telepakolhassunk élelmiszerrel, és átadhassuk ennek a több mint 180 igen nehéz helyzetben lévő gyermeknek. Külön köszönettel tartozunk azoknak az önkénteseknek és segítőknek, akik a beszerzésben, csomagolásban, szállításban, a családok felkeresésében vagy az átadásnál segítették az akciót. Nem mindig könnyű a munkánk ezen része, de mindaddig, amíg ilyen sokan segítenek, támogatnak minket, és ameddig ezeknek a gyermekeknek örömet szerezhetünk, konkrét segítséget nyújthatunk együtt, úgy gondoljuk, érdemes hasonló akciókat elindítanunk.”

A harmadik adományátadás elszámolása ITT elérhető.