2017-ben indult útjának Csikós Farkas Kata ötlete alapján, a Juventutti Alapítvány bekapcsolódásával a Dr. Lili az iskolában – Dr. Lili az óvodában projekt, melyet a Lázálom Lilivel című mesekönyv hívott életre. A projekt során a könyv írója és szereplői, Dr. Lili, Fecsi, Szörcsi, Hosszúfül és mások, látogatnak el a bekapcsolódó óvodai csoportokba és osztályokba, hogy a meséken keresztül építsenek egy ösvényt a gyermekek és a kórházi kezelések, vizsgálatok olykor ridegnek, vagy ijesztőnek tűnő világa között.

A novemberi első „próbafoglalkozások” megtartása (a József Attila Általános Iskola II. SBS és az Aranyalma napközi kiscsoportjának meglátogatása) után elindult a jelentkezés a projektre: a helyek néhány nap alatt beteltek, így decemberben a kis csapat elérkezett a karaván első állomására. A Napraforgó  napköziben összesen három csoport várt Dr. Lilire és csapatára, 55 kis kíváncsi szempár leste, ahogy a varázslatos táskából előbukkannak a ritkán látott szereplők. A foglalkozás során elhangzott egy mese a Lázálom Lilivel című könyvből, a gyermekek mesélhettek saját kórházi kalandjaikról, majd kipróbálhatták a sztetoszkópot, megfoghatták a fecskendőt, megnézhették, hogyan helyez be az asszisztensnő a játékbabának egy branült, sőt egy kis időre ők is Dr. Lili bőrébe bújhattak.

A mesés foglalkozások 2018-ban folytatódnak: az előre bejelentkezett csoportokba és osztályokba a tanév folyamán látogatunk el Csikós Farkas Katával és meséskönyvének igazi hőseivel.