Bár konkrét jótékonysági akciót (még) nem indítottunk, amelyben digitális eszközök gyűjtését tűztük volna ki célul, 2020. október 22. és december 10. között, Alapítványunk közbenjárásával, 10 Csíkszeredában és Csíkszereda környékén élő rászoruló iskolás gyermekhez sikerült eljuttatnunk digitális eszközöket, összesen 4600 lej értékben, annak érdekében, hogy mostantól ők is bekapcsolódhassanak az online oktatásba.

Az online oktatásra való teljes átállást követően többen keresték meg Alapítványunkat ugyanazzal a problémával: a gyermekeknek nincs lehetősége bekapcsolódni az online oktatásba, hiszen vagy az eszköz hiányzik, vagy az internethez nincs hozzáférése a gyermekeknek. Gyakori probléma, hogy bár van a családnak mondjuk egy telefonja, azt olykor 4 vagy 5 iskolás gyermek is kellene használja egyidejűleg. A családok többsége mobilinternet segítségével próbálja megoldani a gyermekek online jelenlétét, és gyakran olyan készülékekkel, amelyek tárhely és kapacitás hiányában erre nem is felelnek meg. A hozzánk forduló családok megkeresése nyomán közösségi oldalunkon közzétett felhívásainkra válaszolt több segítő szándékú magánszemély és a Spektrum Oktatási Központ, így összesen két laptopot és öt okostelefont sikerült továbbítanunk egy hónap leforgása alatt olyan családokhoz, ahol erre igazán szükség volt. Bár tudjuk, ez csak egy csepp a tengerben, hiszen tízszer ennyi eszköznek is bizonyára találnánk megfelelő helyet, de nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki saját régi készülékéről, laptopjáról mondott le annak érdekében, hogy egy kevésbé szerencsés helyzetben lévő gyermek újra tanulhasson.  Hiszen látjuk, és tapasztaljuk: ezek a gyermekek tényleg nem szeretnének mást, csak tanulni. Hálásan köszönjük mindenkinek!

Ha Önnek is lapul otthon egy régi laptop, okostelefon vagy táblagép, amit eljuttathatnánk rászoruló gyermekekhez, vegye fel a kapcsolatot Alapítványunkkal!