András Tünde múzeum- és drámapedagógus és Molnár Enikő színész-drámapedagógus kezdeményezésével és szervezésével, a tavalyi évhez hasonlóan a Petőfi Kulturális Ügynökség valamint a Juventutti Alapítvány támogatásával, augusztus 28-31 között idén is lehetőség adódott megszervezni a csíksomlyói dráma-és művészetpedagógiai tábort.

Idén délelőtti és délutáni csoportokra bontva tartották meg a foglalkozásokat, összesen harminc 8-12 éves hátrányos helyzetben élő gyermeknek kínálva ezzel táborozási lehetőséget. A program naponta 10 és 16 óra között zajlott a csíksomlyói Jakab Antal Házban, a foglalkozások mellett ebédet, valamint tízórait/uzsonnát biztosíttak a gyerekeknek.

A tábor különlegessége abban állt, hogy több művészeti ág fúziója révén teremtett lehetőséget a gyerekek lelki, szellemi és mentális fejlődésére. Howard Gardner többszörös intelligencia elméletét alapul véve a programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy a gyerekek erősségeit a bennük lévő intelligenciákra építve fejlesszék. Egy olyan összművészeti programot terveztek, ahol egyaránt hangsúlyt fektettek a logikai, nyelvi, vizuális társas, zenei és érzelmi intelligencia fejlesztésére a bábművészet, képzőművészet és zeneművészet, illetve a dráma- és a múzeumpedagógia módszereit segítségül hívva. 

A szervezők táborról szóló beszámolója itt olvasható.