Bettina története

Bettina 2005-ben született, komplex szívmalformációval. Első műtétje már nyolc hónapos korában megtörtént, és azóta már hat műtéten esett át. Jelenleg szívritmus-szabályozóval és műbillentyűvel él. A tizenhárom éves kislány kezelése folyamatos, emellett vérvizsgálatokra is kell járnia. Hogy a rendszeres ellenőrzéseket otthon is el tudják végezni, a család szükségesnek látta egy speciális véralvadásmérő műszer megvásárlását.

Támogatásunk eredményeként 2017 elején sikerült megvásárolniuk a véralvadásmérő műszert, a szükséges összeget alapítványunk (támogatói hozzájárulással) a család rendelkezésére bocsájtotta. Ez a műszer nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat az édesanya elmondása szerint, mert így a rutin ellenőrzéseket otthon is el tudják végezni.

Bettina jelenleg egy gimnázium hetedik osztályának szorgalmas diákja, osztályával gyakran kapcsolódnak be alapítványunk jótékonysági- és iskolai akcióiba. Igaz, a mindennapokat megkönnyítette a műszer, de Bettina folyamatos megpróbáltatások előtt áll. 2018-tól a műbillentyű miatt az eddigieknél gyakrabban kell Magyarországra ellenőrzésre kiutazniuk, és folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt is áll a kislány.