Anna története

2016 szeptember 1-én született meg Anna. Hathetes korában tűnt fel szüleinek, hogy korához képest keveset eszik, fárad, sokat sírt. Három hónapos volt, amikor egy kívülálló orvos javaslatára kardiológushoz fordultak. Már az első vizsgálaton kiderült, hogy probléma van a szívével, és sajnos műtétre lesz szüksége. 2017 elején került sor az első szívműtétre, amit hosszú gyógyszeres, gyógytornás kezelés és felépülési időszak, majd egy újabb műtét követett. A műtétek során csökkentették a szubvalvuláris aortaszűkületet (sajnos teljesen nem tudták megszüntetni), illetve a mitrális billentyűt mehanikusra cserélték. Ez azt jelenti, hogy azóta Anna műbillentyűvel él, és többek közt vérhígítókat kap a kezelés részeként. A szükséges vérvételek miatt Annát naponta többször is meg kellett szúrják, hogy a különböző paramétereket ellenőrizni tudják a véréből, emiatt a vénái nagyon kigyengültek. Amikor épp nem klinikán kezelték, akkor is hetente volt szükséges laborokat, kórházakat felkeresniük, hogy a véréből vett minta alapján megtudják állapítani, rendben megy-e a kezelése.

A család célja egy INR mérő készülék megvásárlása volt, de sajnos nem volt lehetőségük ezt beszerezni. Egy ilyen készülék segítségével az ujjbegyből vett minta segítségével naponta, otthon is elvégezhetőek a szükséges ellenőrzések, anélkül, hogy komolyabb tűszúrások, gyakori utazások, kórházi találkozások nehezítenék az amúgy is megterhelt kislány mindennapjait.

Hogy támogatást nyújthassunk a családnak, online gyűjtést indítottunk 2018 novemberének végén, hogy bárki, aki segíteni szeretne online felajánlhassa adományát, és a család megvásárolhassa a szükséges műszert.

Összefogásunk eredményeként, az Anna ügye köré szerveződött segítő közösségnek, a rengeteg adományozónak, és a többszáz megosztásnak köszönhetően alig 4 nap alatt összegyűlt az Anna számára szükséges összeg. Sőt, a kitűzött összeget még jóval meg is haladtuk, ugyanis online összesen 4500 lej adomány érkezett, de sokan utaltak is bankszámlánkra, ahol így további 1401 lej támogatás jelent meg. Tehát a jótékonysági gyűjtés során Anna számára összegyűlt teljes összeg 5901 lej.

Anna szíve négy évnyi küzdelem után végleg elfáradt és földi útja után most már angyali szívként dobog tovább őszintén, odafent. Sosem feledünk el, kis hősünk!