Segítsünk együtt az Ambrus gyermekeknek!

Egy nagyon nehéz helyzetben lévő családért fog össze a csíkmadarasi önkormányzat és iskola, mi pedig csatlakozunk a kezdeményezéshez. Otthon nélkül maradt hat kiskorú gyermek, és most minden támogatásra szükségük van! Célunk összegyűjteni 5000 lejt, amit a család három havi ebédjére fordítunk.

A rokkantsági nyugdíjas csíkmadarasi édesapa 2018 óta neveli egyedül gyermekeit, nagyon nehéz anyagi körülmények között. Jelenleg hat kiskorú és egy tizennyolc évnél idősebb gyermekével élnek együtt átmeneti szállásukon. A család nyolcadik, felnőtt gyermeke már maga is édesanya, újszülött kisbabáját neveli.

Az egyébként is nehéz helyzetben lévő család helyzete az anyai gondoskodás hiányában az elmúlt években rohamosan romlott. Életkörülményeik és családi házuk állapota egészségügyi és fizikai veszélyt jelentett a gyermekekre nézve, ezért ki kellett költözniük. A család helyzetét felmérő helyi gyámhatósági bizottság, valamint a megyei gyermekvédelem szakemberei a lehetséges megoldásokat keresve arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermekek számára a legjobb az lenne, ha nem kellene elválasztaniuk őket egymástól és az édesapjuktól, hiszen a nehéz helyzetük ellenére is összetartó, szerető családról van szó. A csíkmadarasi iskola felkínálta a lehetőséget, hogy átmenetileg az afterschool épületébe költözhessen az egész család, ahol a megfelelő körülmények biztosítva vannak, és naponta meleg ebédet is kapnak, amit eddig a gyermekek szociális ösztöndíja fedezett. A csíkmadarasi önkormányzat nemrégiben pedig gyűjtést kezdeményezett, hogy a családi ház ismét lakhatóvá váljon, és a család minél előbb hazaköltözhessen.

Célunk összegyűjteni 5000 lejt, ami által a család tagjainak három havi meleg ebédjének költségeit tudnánk fedezni, a ti segítségetekkel!

Aki segíteni szeretne az Ambrus gyermekeknek, a lenti gombra kattintva adományozhat!

Ha valaki adományozna, de online erre nincs lehetősége, alább megtalálhatóak Alapítványunk banki adatai is:

Fundația „Juventus” Alapítvány

RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX

Banca Transilvania Miercurea Ciuc

Megjegyzés: AMBRUS GYERMEKEK

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítséget!