„Fetița noastră Gyopárka s-a născut pe 23 august 2013 la Târgu Mureș cu duodenum atresia. La vârsta de trei luni medicii au diagnostizat-o cu hidrocefalie, de la Târgu Mureș am fost trimiși la Cluj-Napoca. La vârsta de nouă luni  Gyopárka a trecut deja print-o operație și prin mai multe tratamente, însă starea ei nu s-a îmbunătățit. Din cauza hidrocefaliei, adică acumulării de lichid cefalorahidian starea sistemului nervos central s-a înrăutățit și această boală i-a înrăutățit grav vederea. În România din păcate nu am obținut nicio vindecare astfel am decis să încercăm drumul spre vindecare în Debrecen, Ungaria. Am găsit foarte repede medic, astfel  Gyopárka  a fost operată și i-au introdus un Shunt care reglează mișcarea lichidului cefalorahidian. După o lună au apărut probleme cu shuntul, astfel a fost necesară o nouă operație. Între timp s-au dezvoltat o serie de chisturi și abcese astfel a urmat un nou rând de tratamente și spitalizare.

În prezent Gyopárka are cinci ani și jumătate și a avut deja șase operații. Din păcate nu este capabilă să stea și să meargă singură. Vorbește doar câteva cuvinte și are o vedere slabă. Săptămânal de patru ori se întâlnește cu specialiști pentru masaj și gimnastică. Este înscrisă la o grădiniță specială. Regulat facem  vizite la Debrecen la Clinica de Pediatrie  pentru consultanții și în fiecare trei luni mergem la Budapesta la Centrul de Terapie Step by Step pentru terapii TheraSuit și pentru alte terapii de dezvoltare. Din păcate aceste terapii nu sunt accesibile acasă și acestea au devenit din ce în ce mai costisitoare.”

Pentru Gyopárka s-au adunat deja mai multe donații, poate mulți dintre voi îi știți povestea, însă fundația noastră dorește să ajute familia ei și pe ea, astfel am hotărât să pornim donația online și suma propusă este 6000 lei, cu ajutorul căreia Gyopárka poate ajunge și în acest an în Ungaria pentru terapii și respectiv într-o tabără de două săptămâni pentru dezvoltarea sa.

Dacă dorești să o ajuți pe Gyopárka apasă butonul „Donează!”